Trappen Vragen? Ontdek hier de antwoorden. Stel je vraag.
Loading...
Stel u vraag, het beste in 1 of 2 worden.
Trap vragen met antwoorden

Graag in 1 of 2 zoek woorden. (Voorbeeld: Wat is de houtsoort van deze trappen?)
houtsoort is dan het zoek woord.Er zijn 15 zoekresultaten gevonden voor .


Een gestelde vraag:
Welke trap kan ik het beste aanschaven voor een vaste zoldertrap?

Het gegeven antwoord:
De meest populaire keuze voor een vaste trap naar de zolder is een halfslagtrap. Deze trap draait twee keer 90 graden om één spil heen (in tegenstelling tot een tweekwarten trap, die om twee spillen draait). Meestal kan deze trap direct boven de bestaande trap worden geplaatst, waardoor het minste ruimte in beslag wordt genomen. Vaak wordt deze ruimte toch niet gebruikt. Let op! In sommige gevallen moet de CV-ketel verplaatst worden.

Is uw vraag beantwoord? 95 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
zoldertrap, tweekwarten

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Welke trapgat maten moet ik meten voor een trap op maat?

Het gegeven antwoord:

Om een nauwkeurige prijsopgave te kunnen maken voor een trap, is het essentieel om de juiste afmetingen van uw trapgat te kennen. Dit omvat het meten van zowel de lengte als de breedte van het trapgat. Daarnaast is het belangrijk om de hoogte te meten vanaf de bovenkant van de vloer tot aan de bovenkant van de vloer erboven.

Naast deze verticale metingen, is ook de horizontale ruimte op de vloer van belang. Het is noodzakelijk om deze horizontale afstand nauwkeurig te meten, aangezien dit invloed kan hebben op het ontwerp en de plaatsing van de trap.

Door al deze gegevens in kaart te brengen, kan een trapleverancier of -installateur een gedetailleerde offerte opstellen die rekening houdt met uw specifieke situatie. Het correct meten van uw trapgat en vloeroppervlakte is dus cruciaal voor een succesvolle en bevredigende traprenovatie of -installatie.

Zorg ervoor dat u bij het nemen van deze metingen nauwkeurig bent en eventueel advies vraagt aan een professional indien nodig. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe trap perfect past en voldoet aan al uw wensen.Is uw vraag beantwoord? 3 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
trapgat, maten, meten

Foto:Een gestelde vraag:
Welke type trap past er in mijn trapgat?

Het gegeven antwoord:
Wij verkopen trappen voor een trapgat vanaf 125cm bij 65cm deze trappen zijn veelal op voorraad. U kunt deze pagina's vinden door het zoek word (trapgat maten) te typen in het zoekvak hier boven. Voor houten trappen op maat gemaakt, kunnen wij ook trappen maken voor deze trapgat maten. Dus de maten 125cm bij 65cm zijn vanaf maten voor de trappen die u op deze website kunt vinden. Maar wij hebben eens een trap gemaakt voor een trapgat van 100cm bij 100cm, dit is wel een zeer steile trap maar mogelijk.

Is uw vraag beantwoord? 53 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
trapgat, houten trappen,

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Kan Maatkracht voor ons het trapgat maken?

Het gegeven antwoord:

Als je op zoek bent naar het maken van een trapgat, maar alleen in houten vloeren, dan kunnen wij je helpen. We hebben echter geen expertise in het maken van trapgaten in betonnen vloeren. Voor dit specifieke werk raden we je aan om naar

trap-zoeken.nl

te gaan. Op deze website vind je bedrijven die gespecialiseerd zijn in het realiseren van trapgaten in betonnen vloeren. Je kunt de informatie vinden op de homepagina, rechts onderaan.Is uw vraag beantwoord? 41 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
trapgat, beton vloer

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Welke maten moet ik meten voor een trap op maat?

Het gegeven antwoord:

Trapgat maten, sparing maten en hoogte boven kant vloer naar boven kant vloer zijn cruciale aspecten bij het inmeten van een trap. Het trapgat moet groot genoeg zijn om de trap te kunnen plaatsen en de sparing maten bepalen hoeveel ruimte er nodig is voor de treden en leuningen. De hoogte vanaf de onderkant van de vloer tot aan de bovenkant van de vloer op elke verdieping is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de trap goed past.

Om je eigen trap in te meten, kun je gebruik maken van handige tools en gidsen die online beschikbaar zijn. Deze helpen je stap voor stap door het proces en geven duidelijke instructies over welke metingen je moet nemen.

Een goede manier om te beginnen is door te controleren of het trapgat groot genoeg is voor de gewenste trap. Meet vervolgens nauwkeurig de sparing maten op om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor elke trede en leuning.

Het meten van de hoogte boven kant vloer naar boven kant vloer op elke verdieping is belangrijk om ervoor te zorgen dat de trap comfortabel en veilig is om op te lopen.

Met deze essentiële metingen kun je er zeker van zijn dat jouw nieuwe trap perfect past in jouw huis. Klik hier voor meer informatie over hoe je zelf jouw trap kunt inmeten.

Klik hier voor zelf mijn trap inmeten.Is uw vraag beantwoord? 104 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
trap maten, sparing, hoogte, breedte

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Een sierknop op uw trap spillen?

Het gegeven antwoord:
U kunt uit verschillende sierknoppen kiezen. Wilt u een sier knop op uw trap spil(len), dan raad ik u aan om naar onze trappen toonzaal te komen. Hier hebben wij tientallen voorbeelden van deze sierknoppen staan. Bij de meeste sierknoppen is het mogelijk om ze er naderhand op te zetten. Er wordt dan een gat in het midden van de spil geboord boven op de trap spil en de sier knop wordt hier dan in gelijmd. Waarom naar de trappen toonzaal? Nou vaak gaat een sier knop gepaard met gedraaide balusters, en daar hebben wij er ook zo/n tientallen verschillende van staan. De spijlen die wij u kunnen bieden staan namelijk nog niet allemaal op onze website.

Is uw vraag beantwoord? 50 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
sierknop spillen

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Wat is een scheluw trap?

Het gegeven antwoord:
Een scheluw trap is een trap waarbij alle treden een klein beetje scheef lopen. Soms komt dit beter uit om een betere looplijn te krijgen. Maar het kan ook zijn dat u een scheef trapgat hebt en dan kunnen wij bijvoorbeeld de ene boom een stukje door laten lopen. Zo laten we dan de trap weer aansluiten tegen de verdieping vloer. Dan maken wij de trap dus scheluw. Maar zo kan er dus ook gestart worden op de vloer.

Is uw vraag beantwoord? 49 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
scheluw

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Wat kost een trap?

Het gegeven antwoord:
Wij verkopen al trappen vanaf € 75,00. Dit is voor een rechte steektrap die een hoogte bereikt van 275cm en 50cm breed is, ook wel molenaars trap genoemd. Veel gebruikt voor hoogslaper of zeer kleine ruimte (ruimtebesparend). Dan verkopen wij een iets beter beloopbare trap voor € 85,00. De houten trappen op maat zijn vanaf € 680,-

Is uw vraag beantwoord? 51 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
ruimtebesparend, kleine ruimte, hoogslaper

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Wilt u een bordes plateau in uw trap?

Het gegeven antwoord:
Voor een bordes plateau in uw trap heeft u aanzienlijk meer ruimte nodig. Waarom? Als de hoogte van de trap bijvoorbeeld 2600 mm is, zijn er 13 treden nodig om boven te komen (voor woningen gebouwd voor 2003). De bovenste trede, bekend als de weltrede, sluit aan tegen de verdieping en heeft slechts een breedte van 40 mm (dit kan verschillen per trappenfabrikant, maar nooit meer dan 60 mm). Dit betekent dat er dus 12 aantreden zijn. Stel dat ik een rechte steektrap heb waarin ik een bordes plateau wil plaatsen. Laten we uitgaan van een aantrede van 200 mm. Dan heb ik dus 200 mm x 12 aantreden = 2400 mm ruimte op de vloer (uitloop) nodig. Als ik nu een bordes plateau ga plaatsen, verlies ik ongeveer 800 mm, wat overeenkomt met 3 aantreden, omdat het bordes plateau ook als aantrede wordt beschouwd. Maar die heb ik wel nodig om boven te kunnen komen, dus moet de uitloop met nog eens 600 mm worden verlengd. Hierdoor wordt de ruimte op de vloer (uitloop) dus 3000 mm en het trapgat ook veel groter. Als u deze extra ruimte hebt, is het natuurlijk erg mooi om een bordes plateau in uw trap te plaatsen. Kort samengevat: u heeft zowel ruimte nodig voor de trap zelf als voor het formaat van het bordes plateau. Dit geldt ook voor draaitrappen, zoals een halfslagtrap, tweekwarten trap, onderkwarttrap, bovenkwarttrap en steekkwarttrap.

Is uw vraag beantwoord? 322 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
plateau bordes

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Wilt u uw trap laten plaatsen / monteren?

Het gegeven antwoord:
Het monteren van uw trap kan Maatkracht natuurlijk als geen ander. Ik kan u nu niet meer zeggen hoeveel trappen wij al hebben geplaatst, maar dat zullen er duizenden zijn. Vanaf 1999 tot nu zo/n +/- 600 tot 800 per jaar. Wij trekken hier altijd een dag voor uit. Dus geen rampenstamp werk. Vaak staat de trap al na zo/n 2 a 3 uur en dan komt het belangrijkste werk. We moeten er dan voor zorgen dat de trap waterpas (in het lood staat) komt te staan. Als dat niet goed gebeurt dan is de kans op kraken zeer groot. Vaak als een trap erg kraakt staat hij niet waterpas. (zie hoofdstuk krakende trap)

Is uw vraag beantwoord? 53 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
plaatsen monteren

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Wat is een trap optrede?

Het gegeven antwoord:

Een optrede, ofwel de hoogte van een trede, lijkt misschien een klein detail bij het bouwen van een trap. Maar het is eigenlijk een belangrijk aspect waar rekening mee gehouden moet worden. Volgens het nieuwe bouwbesluit van 2012 is de vereiste optrede 188 mm, terwijl dit voorheen 200 mm was volgens het bouwbesluit van voor 2003. In sommige gevallen was dit zelfs 230 mm.

Nu vraag je je misschien af: "Moet ik dan ook zo'n enorme trap kopen als mijn woning na 2003 is gebouwd?" Gelukkig kunnen wij je geruststellen. Bel ons gewoon even op 0343592770 en we kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

In veel gevallen is er namelijk nog steeds ruimte om te voldoen aan de eisen van het nieuwbouw besluit. Dus maak je geen zorgen, wij hebben mogelijkheden om jou te helpen met een passende trap.

Dus aarzel niet en neem contact met ons op! We staan klaar om jou te helpen met jouw trapdilemma.Is uw vraag beantwoord? 49 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
optrede

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Nieuwbouw of renovatie?

Het gegeven antwoord:
Het bouwbesluit van 2003 heeft de trapafmetingen gewijzigd. Voor woningen gebouwd voor 2003 is een aantrede van 190 mm en een optrede van 200 mm toegestaan. Voor woningen gebouwd na 2003 moet er echter voldaan worden aan een aantrede van minimaal 22 cm en een optrede van maximaal 188 mm (oorspronkelijk was dit zelfs 185 mm maar in 2012 aangepast naar 188 mm). Wat betekent dit nu precies? Het betekent dat er meer treden nodig zijn om boven te komen. Laten we eens kijken naar een voorbeeld: stel dat ik een hoogte heb van 3000 mm. Als ik dit deel door een hoogte per trede van 200 mm, dan heb ik dus 15 treden nodig om boven te komen. Maar als ik deze hoogte deel door maximaal 188 mm, dan heb ik opeens 16 treden nodig met een hoogte per trede van 187,5 mm. Het nieuwe bouwbesluit staat geen optredes hoger dan 188 mm toe. Dus wat betekent dit allemaal? Dit betekent dat bij woningen gebouwd na 2003 er meer treden in een trap moeten zitten, waardoor trappen zo'n 10 tot 20% duurder zijn. Daarnaast zijn de treden ook dieper, wat betekent dat er meer hout gebruikt moet worden voor het maken van een nieuwbouwtrap. Lees hier het bouwbesluit trappen voor meer informatie. Voor extra informatie over het bouwbesluit kunt u hier terecht.

Is uw vraag beantwoord? 54 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
Nieuwbouw renovatie

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Levertijd trappen?

Het gegeven antwoord:
De bouwpakkettrappen op deze website zijn op voorraad. Wilt u deze trap laten leveren? Dan kan hij met 1 werkweek geleverd worden. Afhalen kan vandaag nog. Mist op voorraad. Wat betreft de trappen op maat gemaakt, deze hebben een levertijd van zo'n 2 werkweken. Wilt u dat wij ze plaatsen, dan is het +/- 2 tot 3 werkweken. Tijdens zomervakantie +4 weken. En tijdens feestdagen kerst en oud en nieuw + 3 weken.

Is uw vraag beantwoord? 64 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
Levertijd, trappen

Foto:
geen.jpgEen gestelde vraag:
Wat is de houtsoort van deze trappen?

Het gegeven antwoord:

Deze trappen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten

Voor het ontwerp en de constructie van onze trappen maken wij momenteel gebruik van vurenhout, grenen, beuken, essen, mahonie, jatoba en eikenhout allemaal FSC hout. Deze houtsoorten bieden een uitstekende combinatie van duurzaamheid, sterkte en esthetiek. Ze zorgen ervoor dat onze trappen niet alleen functioneel zijn, maar ook een prachtige toevoeging vormen aan elk interieur.

In de toekomst streven we er echter naar om ons assortiment uit te breiden met meerdere hardhoutsoorten. Op deze manier kunnen we nog meer keuzemogelijkheden bieden aan onze klanten en inspelen op hun individuele wensen en voorkeuren.

Wanneer je bij ons een op maat gemaakte trap bestelt, kun je zelf de gewenste houtsoort kiezen. Of je nu de warme uitstraling van eikenhout verkiest, het strakke karakter van beukenhout zoekt of de veelzijdigheid van vurenhout waardeert, wij staan klaar om jouw droomtrap te creëren.

Houtsoorten voor op maat gemaakte trappen

Onze trappen worden vervaardigd met de hoogste kwaliteit houtsoorten. Hierbij zetten we in op duurzaamheid, stevigheid en een mooie afwerking. De volgende houtsoorten zijn momenteel beschikbaar:

  • Vurenhout: Vurenhout is een veelgebruikte houtsoort vanwege zijn betaalbaarheid en natuurlijke uitstraling. Het heeft een lichte kleur en kan goed bewerkt worden.
  • Beukenhout: Beukenhout staat bekend om zijn sterkte en hardheid. Het heeft een warme, roodachtige tint en geeft trappen een tijdloze elegantie.
  • Eikenhout: Eikenhout is zeer geliefd vanwege zijn duurzaamheid en robuuste karakter. Het heeft een rijke, donkerbruine kleur en voegt een vleugje luxe toe aan elke ruimte.

Wij begrijpen dat iedere klant unieke wensen heeft als het gaat om de keuze van houtsoorten. Daarom streven we naar het uitbreiden van ons assortiment met andere hardhoutsoorten, zodat er nog meer mogelijkheden zijn om jouw trap volledig aan te passen aan jouw persoonlijke stijl en smaak.

Kies voor onze op maat gemaakte trappen en ontdek de mogelijkheden die verschillende houtsoorten bieden. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw droomtrap realiseren!Is uw vraag beantwoord? 63 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
houtsoort hardhout soorten

Foto:
cottage-medium-kwartslag-links.jpgEen gestelde vraag:
Een houten trap die kraakt?

Het gegeven antwoord:
Er zijn meerdere redenen waarom een trap zou kunnen kraken. De belangrijkste rede is dat de trap scheef staat. Over het algemeen wordt een trap tegen een wand vast gezet met slagpluggen of kozijnankers. Nu kan het zijn dat na maanden of jaren de trap aan de kant van waar hij aan de muur vast zit hij iets is gaan zakken. Dan staat hij niet meer waterpas / in het lood. Kijk daarom altijd even met een waterpas of de trap wel recht staat zowel horizontaal als verticaal. Staat uw trap recht? Dan kan het zijn dat het als het een dichte trap is dat het onder de trap zeer warm is door de warmte van beneden en boven de trap zeer koud is door de kou van boven. Hout reageert namelijk op warmte en kou. De volgende rede is dat de trap te strak in de sparing is gemaakt. Hout blijft altijd wel iets werken. Daarom hebben we een sparing maat en een trap maat. Hier zit altijd 2 cm verschil in, de trap is altijd 2 cm kleiner dan de sparing. Als de trap geplaats / gemonteerd is dan zit er altijd iets ruimte tussen de trap en de sparing. Als u dan goed kijkt dan zult u zien dat daar waar een trapboom langs de muur loopt er niet de zelfde ruimtes tussen de muur en de trapboom zitten. Dit komt omdat het stucwerk nooit 100 % recht is. Wij hebben al een aantal jaar ervaring in de trappen wereld, en hebben een oplossing gevonden om een houten trap ten allertijden kraak vrij te krijgen. Dus heeft u een krakende trap, bel ons even op 0343592770 en wij lossen het voor u op. Dit doen wij met de garantie dat het niet meer terug komt.

Is uw vraag beantwoord? 57 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.

Trefwoorden:
houten trap kraakt

Foto:
geen.jpg


Trappen Vragen?

trappen vragen

Heb jij vragen over trappen? Geen zorgen! Wij staan voor je klaar met alle antwoorden die je nodig hebt. Of het nu gaat om traponderhoud, materiaalkeuze of design, wij hebben de expertise om jou te helpen. Dus waar wacht je nog op? Word een ware trapexpert en creëer jouw droomtrap!

Als het gaat om trappen, is het belangrijk om goed geënformeerd te zijn. Het juiste onderhoud van je trap kan ervoor zorgen dat deze er altijd als nieuw uitziet en veilig blijft om op te lopen. Onze experts kunnen je alles vertellen over de beste manieren om je trap in topconditie te houden.

Maar dat is niet alles!

We begrijpen ook dat het kiezen van het juiste materiaal voor jouw trap een grote impact kan hebben op de uitstraling van je huis. Daarom kunnen we je adviseren welk materiaal het beste bij jouw stijl en behoeften past. Of je nu houdt van klassiek hout, modern staal of duurzaam beton, wij hebben alle informatie die je nodig hebt.

En laten we het belang van een goed doordacht design niet vergeten. Een trap kan een echte eyecatcher zijn in je huis, en wij weten precies hoe je dit kunt bereiken. Of je nu op zoek bent naar een minimalistische uitstraling of juist wilt pronken met een uniek ontwerp, wij kunnen je inspireren en begeleiden bij elke stap van het proces.

Gebruik jouw kennis over trappen om de perfecte trap te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van jouw huis. Maak indruk op je gasten en geniet elke dag van een prachtige trap waar je trots op kunt zijn.

Waar wacht je nog op? Ontdek nu alle antwoorden op jouw trappen vragen en begin vandaag nog met het realiseren van jouw droomtrap!

Stel hier uw trappen vragen en de website geeft antwoord!

trappen vragen offerte maken?

Waardering en recensies

5.0 van 5 uit 1 waarderingen.