Een houten trap die kraakt?

Een houten trap kan om verschillende redenen kraken. De belangrijkste oorzaak is vaak dat de trap niet meer recht staat. Normaal gesproken wordt een trap...

Het antwoord:

Een houten trap kan om verschillende redenen kraken. De belangrijkste oorzaak is vaak dat de trap niet meer recht staat. Normaal gesproken wordt een trap vastgezet tegen een muur met slagpluggen of kozijnankers. Na verloop van tijd kan het echter gebeuren dat de trap aan de zijde waar hij aan de muur is bevestigd iets begint te zakken, waardoor hij niet meer waterpas of in het lood staat.

Het is daarom altijd verstandig om even met een waterpas te controleren of je trap zowel horizontaal als verticaal recht staat. Als je trap scheef staat, kunnen er spanningen ontstaan tussen de verschillende onderdelen van de trap, wat kan resulteren in krakende geluiden.

Een andere mogelijke reden voor een krakende houten trap is temperatuurverschillen. Als je een gesloten trap hebt, kan het onderste gedeelte van de trap erg warm zijn door de warmte van beneden, terwijl het bovenste gedeelte juist koud aanvoelt door de kou van boven. Hout reageert namelijk op warmte en kou, waardoor er spanning kan ontstaan en geluid veroorzaakt wordt.

Tot slot kan ook een te strakke pasvorm tussen de trap en de sparing de oorzaak zijn van een krakende trap. Hout heeft de eigenschap om altijd iets te werken, dus er moet altijd een verschil van 2 cm zijn tussen de afmetingen van de sparing en de trap. Na het plaatsen of monteren van de trap blijft er bewust ruimte tussen zitten. Als je goed kijkt, zul je merken dat er geen gelijke ruimtes zijn tussen de muur en de trapboom, omdat pleisterwerk nooit 100% recht is.

Als specialisten in trappen hebben wij jarenlange ervaring en hebben we een oplossing gevonden om een houten trap kraakvrij te maken. Dus als je last hebt van een krakende trap, bel ons dan op 0343592770 en wij zorgen ervoor dat het probleem wordt verholpen. Wij bieden zelfs garantie dat het gekraak niet meer terugkomt.

trap die kraakt

Is uw vraag beantwoord? 57 mensen geven aan dat hun vraag beantwoord is.