Loading...
Trap meten

Uw trap zelf inmeten / opmeten doet u heel simpel bij Maatkracht trappen.

trap hoogte

Denk goed na over wat voor afgewerkte vloer u wilt gaan leggen. Tegels, laminaat, massief houten vloer enz. Houd dan rekening met de dikte van die vloer.

LET OP! Deze vragen zullen wij u ook stellen tijdens het inmeten van uw trap. Het inmeten van u trap(pen) is gratis bij opdracht.

bovenkwart trap

Het trapgat bepaalt meestal de aantrede (de steilte) van uw trap. Dit is niet het geval bij een vide, daar bepaalt de ruimte op de vloer weer de aantrede. Meet daarom de ruimte op de vloer ook op. (ook wel uitloop genoemd) Op de pagina trap maten kunt u de trap maten die u heeft gemeten invullen en krijgt u de optrede, aantrede en doorloop hoogte te zien. Meet ook de dikte van het plafond / vloer waar de trap naar toe gaat.

trap uitloop

Net als hierboven is de trap uitloop weer belangrijk voor de doorloop hoogte, maar ook voor de aantrede (steilte) van de trap. Hier rechts (boven voor mobiel) ziet u een plaatje van een halfslag trap. Meest gebruikt voor vaste zoldertrap die vanaf de overloop boven een bestaande trap draait. Op dit plaatje ziet u "Ruimte op de vloer". Houdt u rekening met een deur die hier kan zitten, die deur moet natuurlijk wel open kunnen blijven gaan.

trapgat maten

Het trapgat opmeten is vrij simpel, tenzij er nog geen trapgat zit. Wat u dan meet zijn de maten van bijvoorbeeld tussen de muren waar u de trap zou willen plaatsen. Of bedenk een ruimte waar u de trap zou willen plaatsen. VOORBEELD (Zo van ik wil tussen de meterkast en de wc en trap en daar heb ik 1800 mm en hij mag maar 700 mm de gang/overloop/woonkamer in komen). Met een vaste trap naar zolder moet u ook rekening houden met het trapgat van de bestaande trap er onder. De boom aan de onderkant moet namelijk wel op de vloer staan, maar ook weer niet voor de deur komen zoals u hier boven leest.
Download het Inmeet formulier Maatkracht
Nu naar de trapmaten pagina. Hier kunt u de aan en optrede berekenen.

Trap inmeten opmeten

trap meten, trap inmeten

Het correct inmeten van een trap is essentieel om ervoor te zorgen dat deze perfect past bij uw ruimte en voldoet aan uw wensen. Of u nu een nieuwe trap wilt laten plaatsen of een bestaande trap wilt vervangen, het nauwkeurig meten van de afmetingen is van groot belang. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u het beste een trap kunt inmeten.

Stap 1: Verzamel de benodigde gereedschappen

Voordat u begint met het inmeten van het trapgat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u over de juiste gereedschappen beschikt. U heeft een meetlint of rolmaat nodig, evenals een waterpas en eventueel een potlood en papier om notities te maken.

Stap 2: Meet de breedte en lengte van het trapgat op

Allereerst moet u de breedte van het trapgat meten. Plaats uw meetlint aan één zijde van de trap tegen de muur en meet vervolgens naar de andere zijde. Noteer deze breedtemaat nauwkeurig.

Vervolgens meet u de totale lengte van het trapgat. Plaats uw meetlint aan de onderkant van het trapgat en meet naar boven, helemaal tot aan het bovenste punt. Zorg ervoor dat u zowel de horizontale als verticale afstand meet.

Stap 3: Controleer of alles waterpas is

Een waterpas kan u helpen om te controleren of uw trapgat recht en waterpas is. Plaats uw waterpas op verschillende punten langs het trapgat om ervoor te zorgen dat er geen helling of scheefheid aanwezig is.

Stap 4: Maak aantekeningen en overleg met een professional

Tijdens het inmeten is het handig om aantekeningen te maken van alle afmetingen die u heeft gemeten. Op deze manier heeft u alle informatie bij elkaar wanneer u gaat overleggen met een professionele trapleverancier of -installateur.

Maatkracht kan u helpen om de juiste trap te kiezen op basis van uw metingen en wensen. Zij kunnen ook eventuele obstakels of specifieke vereisten in uw ruimte in overweging nemen en u adviseren over de beste opties voor uw situatie.

Conclusie: inmeten van het trapgat

Het correct inmeten van het trapgat is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat deze perfect past bij uw ruimte. Door de breedte, lengte, hoogte en diepte van het trapgat zorgvuldig te meten, kunt u ervoor zorgen dat de nieuwe trap voldoet aan al uw verwachtingen. Vergeet niet om altijd te overleggen met een professional voordat u definitieve beslissingen neemt.

Met deze stappen kunt u het beste zelf een trap inmeten, maar als u twijfelt of het liever aan Maatkracht overlaat, kunt u altijd contact opnemen met ons. Wij hebben veel ervaring in het plaatsen en vervangen van trappen. Maatkracht kan u begeleiden door het hele proces en ervoor zorgen dat u een trap krijgt die perfect past bij uw behoeften.

Trap inmeet afspraak maken?

Of Trap offerte aanvragen?