Uw trap zelf inmeten / opmeten doet u heel simpel bij Maatkracht trappen.

trap hoogte

Denk goed na over wat voor afgewerkte vloer u wilt gaan leggen. Tegels, laminaat, massief houten vloer enz. Houd dan rekening met de dikte van die vloer.

LET OP! Veel van deze vragen zullen wij u ook stellen tijdens het inmeten van uw trap. Het inmeten van u trap(pen) is gratis bij opdracht.

bovenkwart trap

Het trapgat bepaalt meestal de aantrede (de steilte) van uw trap. Dit is niet het geval bij een vide, daar bepaalt de ruimte op de vloer weer de aantrede. Meet daarom de ruimte op de vloer ook op. (ook wel uitloop genoemd) Op de pagina trap maten kunt u de trap maten die u heeft gemeten invullen en krijgt u de optrede, aantrede en doorloop hoogte te zien. Meet ook de dikte van het plafond / vloer waar de trap naar toe gaat.

trap uitloop

Net als hierboven is de trap uitloop weer belangrijk voor de doorloop hoogte, maar ook voor de aantrede (steilte) van de trap. Hier rechts (boven voor mobiel) ziet u een plaatje van een halfslag trap. Meest gebruikt voor vaste zoldertrap die vanaf de overloop boven een bestaande trap draait. Op dit plaatje ziet u "Ruimte op de vloer". Houdt u rekening met een deur die hier kan zitten, die deur moet natuurlijk wel open kunnen blijven gaan.

trap gat maten

Het trapgat opmeten is vrij simpel, tenzij er nog geen trapgat zit. Wat u dan meet zijn de maten van bijvoorbeeld tussen de muren waar u de trap zou willen plaatsen. Of bedenk een ruimte waar u de trap zou willen plaatsen. VOORBEELD (Zo van ik wil tussen de meterkast en de wc en trap en daar heb ik 1800 mm en hij mag maar 700 mm de gang/overloop/woonkamer in komen). Met een vaste trap naar zolder moet u ook rekening houden met het trapgat van de bestaande trap er onder. De boom aan de onderkant moet namelijk wel op de vloer staan, maar ook weer niet voor de deur komen zoals u hier boven leest.
Download het Inmeet formulier Maatkracht

Nu naar de trapmaten pagina. Hier kunt u de aan en optrede berekenen.