steektrap rechts

Rechte Steektrap GoUp | Keuze uit 70cm en 80cm breed

Rechte steektrap. Kies uit een 70cm of 80cm brede trap met aantredes van 147.5mm en 186.8mm. Bereken eenvoudig het aantal optreden en aantreden voor uw hoogte van 2600mm.

Wanneer u een rechte route omhoog in uw huis of kantoor wilt creëren, is het kiezen van de juiste steektrap essentieel. Op onze website bieden we twee varianten steektrappen aan, die zich onderscheiden in de breedte: één van 70cm en één van 80cm breed. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, waardoor de keuze sterk afhankelijk is van uw specifieke situatie en behoeften.

Kenmerken van de Twee Soorten Steektrappen

De 70cm brede steektrap heeft een aantrede van 147.5mm, wat zorgt voor een comfortabele stap. De 80cm brede variant biedt met een aantrede van 186.8mm net iets meer ruimte, wat vooral in commerciële of openbare ruimtes gewenst kan zijn. Deze afmetingen spelen een cruciale rol in het comfort en de veiligheid van de trapgebruikers.

Berekening van de Steektrap: Een Simpele Formule

Het berekenen van de benodigde optredes voor uw steektrap is relatief eenvoudig. Stel, u heeft een hoogte te overbruggen van 2600mm. Door deze hoogte te delen door de standaard optrede-hoogte van 200mm, komt u uit op 13 optredes. Dit betekent dat u 13 stappen nodig heeft om de bovenkant te bereiken. Het is belangrijk te onthouden dat een optrede de afstand is van de bovenkant van de ene trede tot de bovenkant van de volgende, terwijl een aantrede de afstand van de voorkant van de ene trede (ook wel trapneus genoemd) naar de voorkant van de volgende is.

Waarom Kiezen voor een Steektrap?

  • Eenvoudige installatie: Door hun rechte ontwerp zijn steektrappen relatief eenvoudig te installeren, wat tijd en kosten bespaart.
  • Efficiënte ruimtebenutting: Een steektrap neemt minder ruimte in beslag dan andere traptypes, wat vooral in kleinere ruimtes een groot voordeel is.
  • Veelzijdigheid: Of u nu kiest voor de 70cm of de 80cm brede variant, steektrappen bieden een praktische oplossing voor vrijwel elke rechte route omhoog.

Conclusie

Het kiezen van de juiste steektrap voor uw project vereist aandacht voor detail en een begrip van de beschikbare opties. Of u nu voor de compacte 70cm of de bredere 80cm variant gaat, beide opties bieden een solide en veilige manier om verticaal te verplaatsen. Door de eenvoud van de installatie en de efficiënte ruimtebenutting zijn steektrappen een populaire keuze voor zowel huiseigenaren als bedrijven. Houd rekening met de afmetingen van uw ruimte en de frequentie van het trapgebruik om de optimale keuze te maken voor uw situatie.

Kijk hier en klik op een 3D trap tekening die u nodig heeft en vul uw maten in.