maten steektrap

Montagehandleiding voor de GoUp Montage 80cm Brede Trap

Het installeren van een nieuwe trap kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en aandacht voor detail is het goed te doen. In dit artikel leggen we uit hoe u een GoUp Montage 80cm brede trap correct meet en monteert. Volg deze stappen zorgvuldig om een veilige en stevige trapconstructie te garanderen.

Stap 1: Het Meten van de Trap

Begin met het meten van de hoogte van de vloer tot de volgende etage. Deel deze hoogte door 200mm om het aantal benodigde optreden te bepalen. Bijvoorbeeld, als uw vloerhoogte 2650mm is, deelt u dit door 200mm en krijgt u 13,25. Dit betekent dat u 13 optreden nodig heeft, met een aanpassing in de optredehoogte om tot een nauwkeurige pasvorm te komen.

Door 2650mm te delen door 13, komt u op een optrede van 203,84mm. De standaard optrede is 200mm, dus is een kleine aanpassing van 3,84mm per trede noodzakelijk. Vermenigvuldig dit met 13 optreden en u komt op een totale aanpassing van bijna 50mm, wat perfect uitkomt met de standaard hogere onderste optrede.

Stap 2: Voorbereiding voor Montage

Voordat u begint met de GoUp Montage 80cm brede trap, is het belangrijk dat u alle onderdelen zorgvuldig ordent. De treden moeten zo gelegd worden dat de sleuven aan de onderkant en voorkant komen. Deze sleuven zijn essentieel voor het bevestigen van stootborden, mocht u besluiten de trap dicht te maken.

Stap 3: Het Monteren van de Trap

De montage van de GoUp Montage 80cm brede trap begint met het aan elkaar koppelen van de bomen en de spillen. Het is cruciaal dat u niets weggooit van het materiaal dat u eventueel moet afsnijden of afzagen. Dit materiaal kan later nog van pas komen om de montage te perfectioneren.

Aandachtspunten bij de Montage

  • Zorg dat u de hoogte correct meet en deelt door 200mm om het juiste aantal optreden te bepalen.
  • Voer de nodige aanpassingen uit aan de onderste optrede indien uw vloerhoogte significant afwijkt.
  • Leg de treden klaar in de juiste volgorde en let op de positionering van de sleuven.
  • Bewaar alle restmaterialen tot de trap volledig is gemonteerd.

Het volgen van deze richtlijnen zorgt voor een soepele GoUp Montage 80cm brede trap installatie. Met een beetje geduld en precisie heeft u snel een stevige en veilige trap in uw woning.

Zaag Winkelhaak Schroefmachine en Constructielijm

Voor het koppelen van een tweekwarten trap kijkt u naar, koppelen onderkwart en koppelen van steektrap aan bovenkwart.

Koppelen van de onderkwart aan de steektrap Koppelen van de trapbomen Dit is de bovenkant van de trapboom Koppelen van de steek trap aan de bovenkwart Dit is de bovenkant trapspil

Open hieronder de montage handleidingen van deze doe het zelf trappen

Montage handleiding 800 doehetzelf-trap.pdf

Vorige pagina