steektrap maten

Montage van de 70cm Brede Trap: Een Stap-voor-stap Handleiding

Het installeren van een GoUp trap van 70cm breed is een project dat met de juiste aanpak en voorbereiding door iedereen uitgevoerd kan worden. De GoUp trap biedt een praktische oplossing voor wie zijn huis wil voorzien van een nieuwe trap. In dit artikel doorlopen we het proces van meten tot montage.

Het Meten van de Trap

De eerste stap in de montage van uw GoUp Montage trap is het nauwkeurig meten van de hoogte die de trap moet overbruggen. Begin met het meten van de vloer op de begane grond naar de vloer op de eerste verdieping. Als voorbeeld nemen we een hoogte van 2650mm. De eenvoudige formule die we gebruiken, deelt deze hoogte door 200mm om het aantal benodigde optreden te bepalen, wat in dit geval 13,25 is. Door nu 2650mm door 13 te delen, krijgen we een optrede van ongeveer 203,84mm. Omdat een standaard optrede 200mm is, moeten we per trede nog 3,84mm toevoegen om de juiste hoogte te bereiken.

De Berekening van de Optrede

Door het totale aantal benodigde optreden (13) te vermenigvuldigen met 3,84mm, komen we uit op een totaal van 49,92mm dat de trap omhoog moet aan de onderkant. Dit komt neer op een aanpassing van bijna 50mm, waarbij de onderste optrede standaard 50mm te hoog is. Hier hoeft u dus, behalve een minimale aanpassing van 0,08mm, niets te wijzigen.

De Montage van de GoUp Trap

Na de zorgvuldige voorbereiding en metingen, is het tijd om de GoUp trap daadwerkelijk te monteren. Begin met het ordenen van de treden volgens de instructies, waarbij u let op de sleuven die aan de onder- en voorkant moeten komen voor de stootborden. Vervolgens koppelt u de bomen en de spillen aan elkaar. Het is belangrijk om alle afgezaagde materialen te bewaren tot de montage voltooid is, aangezien deze mogelijk nog van pas kunnen komen.

Gereedschap en Materialen voor Montage

Voor de montage van de GoUp trap heeft u verschillende gereedschappen en materialen nodig. Dit omvat onder andere een zaag voor eventuele aanpassingen, een schroefboormachine voor de bevestiging, en natuurlijk de meegeleverde onderdelen van de GoUp Montage trap zelf. Een nauwkeurige volgorde en methode van werken zorgen ervoor dat uw nieuwe trap veilig en stevig geïnstalleerd wordt.

Tips voor een Succesvolle Montage

  • Controleer Tweemaal: Meet en controleer alle maten dubbel voordat u begint met zagen of monteren.
  • Volg de Handleiding: De GoUp trap komt met een duidelijke handleiding. Het zorgvuldig volgen van deze instructies zorgt voor het beste resultaat.
  • Bewaar Afgezaagde Materialen: Gooi niets weg tot de trap compleet is. Soms kunnen overgebleven stukken nog nuttig zijn.

De montage van een GoUp trap vereist precisie, maar is zeker haalbaar voor de doe-het-zelver. Met een duidelijk stappenplan, het juiste gereedschap, en een beetje geduld, kunt u uw huis voorzien van een stevige en veilige trap.

Zaag Winkelhaak Schroefmachine en Constructielijm

Voor het koppelen van een tweekwarten trap kijkt u naar, koppelen onderkwart en koppelen van steektrap aan bovenkwart.

Koppelen van de onderkwart aan de steektrap Koppelen van de trapbomen Dit is de bovenkant van de trapboom Koppelen van de steek trap aan de bovenkwart Dit is de bovenkant trapspil

Open hieronder de montage handleidingen van deze doe het zelf trappen

Montage handleiding 700 doehetzelf trap.pdf


Vorige pagina